CMS-webdesign ID advertising

CMS webdesign ID advertising

de CMS Website

wat is het?
CMS staat voor Content Management System, wat betekent dat design en inhoud gescheiden zijn. Wij zorgen voor de design van uw website, de inhoud kan u volledig zelf beheren.
Alle teksten, artikelen, blogs, nieuwsberichten enz worden opgeslagen in een database. De verschillende artikelen worden toegewezen aan een menu-item en het systeem zorgt er voor dat de bezoeker de inhoud online kan bekijken.
Dit systeem is uitermate geschikt voor websites waarvan de inhoud regelmatig moet bijgewerkt worden, promoties online gezet moeten worden, activiteiten moeten gewijzigd worden, verschillende personen hun bijdrage moeten kunnen leveren of wanneer u wil werken met een webshop.
Er zijn verschillende CMS-systemen op de markt. Wij kozen voor Joomla, geschikt voor alle soorten websites, al dan niet met webshop, en Magento voor zeer uitgebreide webshops.

wat kan u wijzigen?
U kan de volledige inhoud zelf aanpassen. Teksten en beelden worden gewijzigd in een editor die qua look en gebruik sterk aanleunt bij Microsoft word. Zodra u de aanpassingen gesaved heb, verschijnen ze ook op de website.
Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n editor:
schermafbeelding joomla editor
De navigatie van uw website is een onderdeel van het design maar in een CMS website kan u indien nodig ook de menubalk aanpassen en nieuwe pagina's toevoegen.
Hebt u een webshop dan bepaalt u zelf welke artikelen u online verkoopt, u geeft prijs, foto's, voorraad ed zelf in en volgt de bestellingen op via de website.

Wie kan wijzigingen aanbrengen?
Al wie een paswoord krijgt kan wijzigingen aanbrengen door in te loggen via internet. Er kunnen dus verschillende users ingesteld worden, eventueel ook met verschillende rechten.

Wat is de werkwijze ?

Martine Van der Perren

Peter Geens

Aan een CMS-website werken we met 2 personen:
Martine bekijkt samen met u de inhoud en structuur van uw website. Vervolgens maakt zij een ontwerp op basis van die structuur en uw huisstijl. Het ontwerp is een voorstelling van verschillende pagina's van uw website zodat u een totaalbeeld krijgt.
Dit ontwerp wordt met u besproken en eventueel aangepast tot het volledig naar wens is.

Daarna wordt het ontwerp door Peter omgezet naar een CMS-template en wordt uw website volledig opgebouwd met menu-structuur en artikels. Zodra dit klaar is kan u het ontwerp bekijken via een specifieke url en kunnen waar nodig nog wijzigingen aangebracht worden.
Tijdens dit proces kan u steeds bij Martine terecht met al uw vragen.

Wanneer de volledige basis afgewerkt is, ontvangt u van ons uw paswoord om in te loggen in de back-end zodat u kan starten met het invullen van de inhoud.
U ontvangt eveneens een handleiding waarin alle onderdelen duidelijk staan uitgelegd ahv schermafbeeldingen. Elke handleiding is gepersonaliseerd, u vindt hierin dus enkel de informatie die voor u nuttig is met schermafbeeldingen van uw website.
Uiteraard blijven wij steeds beschikbaar voor verdere vragen.

FAQ
Wat met domeinnaam en hosting?

Indien u nog niet beschikt over een domeinnaam en/of hosting kan u daarvoor ook bij ons terecht.
Wat kost een cms-website?
De prijs van een cms-website bestaat enerzijds uit het ontwerp en het opzetten van de site en anderzijds door de specifieke plug-ins die nodig zijn voor uw website. Voorbeelden van plug-ins zijn contactformulieren, reservatiesystemen, fotogalerijen, webwinkel, enz. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.
Kan de inhoud ook door ID advertising voorzien worden?
Het grote voordeel van een CMS-website is natuurlijk dat u dit volledig zelf kan doen. Kan dit (tijdelijk) niet door u gedaan worden, dan kan u daarvoor uiteraard ook bij ons terecht.
Kan de site geoptimaliseerd worden voor Google?
Meer uitleg over optimalisatie kan u vinden op onze pagina over optimalisatie.
Is er verder onderhoud nodig voor een Joomla site ?
Zodra uw Joomla website online staat, kunt u zelf teksten en foto's aanpassen, dat is immers het grote voordeel van Joomla CMS. Hou er echter rekening mee dat uw website ook technisch onderhoud nodig heeft.
Er wordt immers gewerkt op basis van een gratis CMS, waarvan de software continu wordt geoptimaliseerd en verbeterd.
Een ander punt wat vaak 'vergeten' wordt is het regelmatig maken van een back up van de website. Vaak wordt dit overgelaten aan de hosting provider, maar niet elke provider is even betrouwbaar op dit punt. Het is daarom aan te raden regelmatig een back-up van uw website te voorzien.
Wij kunnen u al deze taken uit handen nemen met ons Joomla­onderhoudscontract.

Bekijk hier onze portfolio webdesign.