SEO of Search Engine Optimalisation

Waarom SEO ?
Elke dag gaan miljoenen mensen op zoek naar diensten, producten en informatie via zoekmachines. Staan uw concurrenten hoger genoteerd en kapen ze alle interessante prospects weg of bent u pas op de derde pagina van Google terug te vinden of nog erger, u bent helemaal niet terug te vinden via uw sleutelwoorden, dan is SEO (search engine optimalisation) de oplossing.

Wat kan u bereiken met SEO ?
Het aantal bezoekers dat via Google uw site vindt, zal spectaculair stijgen. De internetgebruikers die via deze weg uw site bezoeken zijn zeer waardevolle bezoekers op zoek naar gerichte informatie. Aangezien 93% van deze bezoekers niet verder kijkt dan de eerste 30 zoekresultaten is het belangrijk dat uw site zich in die top-30 bevindt.

Wat houdt SEO in ?

 1. keyword-analyse: We gaan voor u op zoek naar sterke keywords die nauw verbonden zijn aan uw activiteiten. Dit zijn de woorden (of combinaties van woorden) die internetgebruikers ingeven in de zoekbalk en die naar uw website moeten leiden. In onderling overleg wordt een selectie gemaakt van de beste zoekwoorden voor uw SEO activiteiten.
 2. Op basis van de eerste stap wordt de website geoptimaliseerd voor de gekozen trefwoorden.
  In de meeste gevallen zal dit vooral gaan over kleine inhoudelijke aanpassingen, zodat de trefwoorden voorkomen in uw titels, teksten, pagina-omschrijvingen, links, enz. Tegelijkertijd bekijken we of de structuur van uw website eventueel kan verbeterd worden.
  Wij raden u ook aan om de html-code voor google analytics in uw site te integreren waardoor u zeer uitgebreide informatie kan verzamelen over uw website, zoals het aantal gebruikers, hoe die bezoekers op uw website terecht komen, welke pagina's zij bezoeken, enz.
  U kan al deze aanpassingen door ons laten uitvoeren of door uw webdesigner op basis van onze aanbevelingen.
 3. Daarnaast is er ook nog de off-site optimalisatie zoals aanmelding bij de zoekrobots en bekijken van mogelijke links op verwante websites. We bekijken ook de mogelijkheid van SEA (search engine advertising) en emailing in functie van uw bedrijf, budget en doelgroep.
 4. Het eerste resultaat van alle voorgaande aanpassingen mag u verwachten binnen 3 à 4 weken, afhankelijk van het niveau van concurrentie van de zoektermen en de frequentie dat google de links indexeert en de resultaten herschikt.
  Na deze eerste fase volgen we de resultaten verder op volgens een afgesproken termijn. We bezorgen u dan telkens een rapport waarop u kan zien hoe uw website scoort en die kan gebruikt worden om de resultaten verder te optimaliseren.

  Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte